Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ελαστικά...μεγάλο κεφάλαιο!

Η μεγαλη απορια παντοτε ηταν το κοστος των ελαστικων κι εδω ερχεται το ερωτημα:
Καινουργια ή αναγομωσεις;

Με τα σημερινα δεδομενα ενα καινουργιο λαστιχο κοστιζει περιπου 450Ε και γι αυτο το κοστολογιο για ενα φορτηγο που δουλευει στα ορυχεια ειναι μεγαλο!Ετσι πολλοι συναδελφοι προτιμουν τα ελαστικα των αναγομωσεων.......χαχα

Ελα ντε ομως που το ακριβο ειναι και φθηνο,οπως λεει και μια παλια Κοζανιτικη παροιμια, και εξηγω τους λογους:

Βαση των επιφανειων που κινειται το αυτοκινητο ενα λαστιχο αναγομωσης μπορει να βγει παρα πολυ καλο αλλα για ορισμενο χρονικο διαστημα κι αυτο μονο οταν το στελεχος του, ειναι τουλαχιστον 2ετιας. Θα πρεπει ,δε, να καλυπτεται απο γραπτη εγγυηση ενος ετους τουλαχιστον.
Το συγκεκριμενο λαστιχο αν παραζοριστει σε σκληρα εδαφη θα "καρουμπαλιασει",θα σχιστει και ισως να φυγουν κομματια του και ο οδηγος θα τρεχει και δεν θα φτανει!!!
Ετσι λοιπον καλο ειναι να αποφευγουμε τα συγκεκριμενα ελαστικα και ας ειναι στη μιση τιμη.Βεβαια ο καθενας αποφασιζει βαση της τσεπης του και αναλογα τον τροπο χρησης του αυτοκινητου.

Ερχομαστε τωρα στα καινουργια ελαστικα....οπου οι μαρκες επωνυμες και μη εχουν να προτεινουν λαστιχα για ολα τα εδαφη και τις καιρικες συνθηκες. Τελευταια πολλα κινεζικα ελαστικα, που τα θεωρουσαμε κατωτερης ποιοτητας,αποδειχθηκαν πολυ καλυτερα απο επωνυμα προιοντα.

Ετσι λοιπον ενα καινουργιο λαστιχο εχει την εγγυηση του και φυσικα μεγαλυτερο χρονο ζωης.

Ολα αυτα,φυσικα, αναλογα παντα με την τσεπη του καθενος!



Καλα χιλιομετρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου