Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ.

Οντας επαγγελματιας οδηγος για πολλα χρονια, αποφασισα να κανω την κινηση και να αγορασω ενα δικο μου φορτηγο.

Παρακατω παραθετω ορισμενες "συμβουλες" για την σωστη επιλογη φορτηγου και εμπορου...

1. Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι,στην περιπτωση που δεν υπαρχει δυνατοτηα προκαταβολης,ισως σας ζητηθει προσημειωση ακινητου...Κανοντας μια προσημειωση εσεις οριζετε την δοση και οχι ο εμπορος. Σε περιπτωση που το ακινητο εχει μεγαλυτερη αξια απο την αξια του αυτοκινητου και γινει καποια στιγμη κατασχεση αυτου,ο πωλητης-εμπορος μπορει να διεκδικεισει απο το ακινητο μονο το ποσο της αξιας του αυτοκινητου και οχι ολο το ακινητο ή το αυτοκινητο.

2. Το αυτοκινητο πρεπει να σας παραδωθει ετοιμο και "μαχημο" για δουλεια.Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να εχει σωστα ελαστικα, να εχει γινει service και να ειναι ολα τα χαρτια του νονιμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στα κατασχεμενα αυτοκινητα που ενδεχεται να εχουν οι εμποροι,τα οποια υπαρχει περιπτωση να φερουν πινακιδες!

3. Εγγυηση...Υπαρχει νομος που σε καθε μεταχειρισμενο οχημα ο εμπορος οφειλει να δωσει εγγυηση ενος ετους καλης λειτουργιας, η οποια πρεπει να ειναι γραπτη. Το ιδιο ισχυει και για την αγορα αυτοκινητου απο ιδιωτη. Προσεξτε το αυτο γιατι μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου ουδεν λαθος αναγνωριζεται!!!

4. Στην περιπτωση που θα υπογραψετε γραμματια για την αγορα του αυτοκινητου, οι τοκοι ειναι παρανομοι σε καθε περιπτωση! Τοκος στα γραμματια μπορει να μπει μονο οταν αγοραστης και πωλητης υπογραψουν κοινο συμφωνητικο και ο αγοραστης δεχεται τους ορους που του βαζει ο πωλητης.

5. Στην περιπτωση που θα δωσετε επιταγη, αναλογα με το ποσο που θα αναγραφει ισχυουν οι τραπεζικοι νομοι και σε περιπτωση μη καταβολης του ποσου την αναγραφομενη ημερομηνια ληξης της, ο πωλητης-εμπορος εχει δικαιωμα ή να σφραγισει την επιταγη ή να κανει κατασχεση του αυτοκινητου.
Καλο,βεβαια, ειναι να αποφευγονται οι επιταγες και για τους αγοραστες αλλα και για τους πωλητες-εμπορους γιατι εχουν κλεισει πολλα σπιτια!



Καλα χιλιομετρα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου